Ichthus in ban van Ken-je-Klassiekers-Quiz

De Ken-je-Klassiekers-Quiz op  het Ichthus Lyceum, een jaarlijks terugkerende happening, was vorige week een groot succes. 

De drijvende kracht achter de organisatie zijn docent Maurice Weel en Carel Brouwers. Als een twee-eenheid bedenken ze de vragen, maken prachtige powerpoints en zorgen voor opzwepende muziek. Deze keer deden maar liefst 299 deelnemers mee aan de quiz die over vier rondes gespeeld wordt.

Tijdens de gevreesde derde ronde zijn teamwork, multitasking een vereiste. Er zijn vragen over cultuur, de Grieken, de Romeinen, muziek, commercials, pop en film.

Het bedenken van een originele naam voor je team gooit onderling hoge ogen. Chefs & Co bestond uit een groep oud-leerlingen (jongens) terwijl de meisjes zich Nomen Nescio noemden.

Families waren ook vertegenwoordigd. Zoals de familie Pieters die zich heel origineel Iene miene mutte hadden genoemd.  Zij sleepten overigens de eerste prijs in de wacht.

Leuk zijn de combinaties van leerlingen, docenten en schoolleiding. Op zo’n avond zijn zij allemaal eensgezind. Het gaat tenslotte om die mooie wisselbeker die er te winnen valt.

Zoals gezegd; de familie Pieters sleepte de eerste prijs in de wacht, nummer twee werd team Barbari en nummer drie werd team  Gewoon voor de lol.

Inderdaad doe je op het Ichthus Lyceum gewoon voor de lol mee aan deze quiz, want lol hadden de deelnemers!