Hulp voor jongeren met (keuze)stress

,,Fouten maken hoort erbij”

Santpoort – Waarom is het voor jongeren in deze tijd zo moeilijk om keuzes te maken in studie en in werk? En hoe gaan zij om met stress, juist in deze coronatijd? Vragen waar Odette van Beelen mee te maken krijgt in haar praktijk. Ze helpt jongeren bij het maken van keuzes in hun studie, werk en leven.

Odette: ,,In deze tijd opgroeien is gewoon geen makkie: de juiste studie kiezen, oppassen dat je niet met schulden achterblijft, een leuke relatie of passende baan vinden die ook nog voldoening geeft. En door corona staat hun sociale leven op een laag pitje. Logisch dat ze soms even de draad kwijt zijn.’’

Odette gaat met de jongeren in gesprek om te onderzoeken wat ze zelf willen, in plaats van wat de buitenwereld van ze verwacht. ,,Vragen die ik stel zijn: waar loop je tegenaan? Waar word je blij van en waar krijg je energie van? Ook als je, zoals nu, minder vrijheid ervaart.’’ Doel is dat ze weer gaan leven vanuit hun hart en rust voelen bij de keuzes die ze maken. ,,En ja, daar hoort ook fouten maken bij. Daar leer je van’’, zegt Odette. Kijk op www.odettevanbeelen.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)