HOV Velsen behaalt technische mijlpaal

Afgelopen weekeinde werd de belangrijkste technische mijlpaal behaald voor HOV Velsen: het plaatsen van het spoordek met onderdoorgang voor de bus op het traject tussen Santpoort-Noord en Driehuis.

Met veel precisie en in razend tempo werden 45 damwanden ingetrild waarna het spoordek millimeter voor millimeter kon worden ingeschoven. Om de tijd dat er geen treinen konden rijden te verkorten werd aan twee zijden van het spoor 76 uur continu gewerkt. Dat leverde wel geluidsoverlast op voor omwonenden. Begin 2017 moet de snelle busverbinding klaar zijn.

Vorige week woensdagochtend vond er een werkbezoek plaats met onder meer Elisabeth Post, gedeputeerde van Noord-Holland, wethouders Baerveldt en Vennik van de gemeente Velsen en medewerkers van Bam Infra en Heijmans. Na een korte introductie in het kantoor van HOV Velsen in IJmuiden ging het per bus naar Driehuis, Santpoort, Velsen-Zuid en terug naar IJmuiden om een kijkje te nemen bij de verschillende deelprojecten.

In de bus vertelde omgevingsmanager Philip van Wijk van Heijmans dat er alles aan wordt gedaan om contact te houden met omwonenden van de nieuwe busbaan. ,,Ik ben bij bijna alle bewoners van de Driehuizerkerkweg over de vloer geweest’’, zo vertelde hij. De aanleg van de busbaan, die langs de achtertuinen van deze woningen loopt, zorgde voor veel commotie. Ook worden door veel mensen nog steeds het nut van de busverbinding en de hoge aanlegkosten betwist.

Men doet er alles aan om bewoners tegemoet te komen en uitleg te geven. Op de bouwplaats aan de Minister van Houtenweg kunnen mensen op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur bij de bouwkeet terecht met al hun vragen. En ook is er het kantoor van HOV Velsen aan Plein 1945 dagelijks voor vragen geopend. Er zijn speciale routes aangelegd voor het bouwverkeer om bijvoorbeeld de drukke Driehuizerkerkweg te ontzien. (foto: RTV Seaport/Ron Pichel)

Lees verder in de krant van 19 mei 2016