Missing image

Hotel gepland op terrein van de Spiltuin

IJmuiden – De geruchten deden al langer de ronde en de ongerustheid was groot. Afgelopen week werd duidelijk dat de geruchten klopten.  

Er is een hotel gepland op het terrein waar nu net de Spiltuin gestart is. Zes verdiepingen hoog en met ruimte voor honderden gasten. Dat was even schrikken.

Wat gaat honderden gasten voor gevolgen hebben in de buurt? Allen de geluiden van rolkoffertjes al. En de verwachte parkeeroverlast. Komt er nu ook horeca in de buurt? De buurtbewoners maken zich ernstig zorgen.

Inmiddels is de bouw bijna afgerond en staat er een prachtig insectenhotel te wachten op de nieuwe bewoners. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan naar de materialen die aantrekkelijk zijn voor de diverse insecten, zoals de metselbij, lieveheersbeestje, gaasvliegen en andere vliegers. Weer een mooie aanwinst voor de tuin. Zonder insecten geen bestuiving en geen voedsel!

De Spiltuin is een initiatief van de buurtbewoners om op het braakliggend terrein waar de Spil stond een buurttuin te realiseren. Dat lukt aardig, er is plek voor de schooltuin van de Waldorfschool, BSO Partou en bijna dertig buurtjes treffen elkaar regelmatig. Info: despiltuin@gmail.com

Er staat een zes verdiepingen tellend hotel op het terrein van de voormalige Spil. Er wordt gehoopt op veel gasten. Foto: aangeleverd de spiltuin.