Hotel Augusta na 33 jaar over in andere handen

Augusta gaat na 33 jaar over in andere handen. Dat hebben John en Monique van Waveren per mail aan hun vaste gasten laten weten. Het hotel-restaurant aan de Oranjestraat is per 1 november verkocht aan een horecafamilie uit Amsterdam.

John en Monique spreken van een weloverwogen beslissing. ,,Wij zijn beide 56 jaar, hebben geen opvolgers, leiden een druk bestaan en staan voor investeringen. Na een spannende periode dragen wij Augusta daarom per 1 november over aan nieuwe enthousiaste ondernemers.”

,,Wij kijken terug op vele mooie jaren en nemen met pijn in ons hart afscheid van ons bedrijf, onze gasten en medewerkers, de gezelligheid, de gekke gebeurtenissen en de prettige drukte. Het is hier nooit één moment saai geweest. We zullen alles en iedereen enorm gaan missen. Dit hadden we zeker niet zo snel verwacht, maar laten deze kans niet schieten. We zien het als een voorrecht om op je hoogtepunt en in goede gezondheid te mogen stoppen. Daar zijn we bijzonder dankbaar voor.”

Het hotel en het restaurant worden overgenomen door een Amsterdamse horecafamilie die inmiddels drie hotels in Amsterdam runt. De naam Augusta blijft bestaan, het huidige personeel wordt overgenomen en de keuken blijft hetzelfde. ,,Zij hebben er veel zin in en hebben als doel de reputatie van Augusta hoog te houden.”

,,Helemaal stoppen doen wij niet”, schrijven John en Monique. ,,Wij zullen onze werkzaamheden met onze vertrouwde rechterhand Monique de Boer voortzetten in Thalia. Naast de vele besloten partijen die al met name in het najaar staan geboekt, zullen wij zeker weer een leuk concert of filmdiner plannen.” (foto: Augusta)