Hoogovensmuseum weer open

Velsen – Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord gaat zaterdag 26 september weer open. Tijdens de COVID-19-periode is hard gewerkt om het museum coronaproof te maken en de collectie aan te passen. Het museum opent met extra aandacht voor zeventig jaar Breedband.

Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat met steun van het Marshallplan in IJmuiden een complex van walserijen werd gebouwd, die de basis vormden voor het huidige productpakket uit IJmuiden: dun gewalst plaatmateriaal in vele kwaliteiten. Verder laat het museum in een tijdlijn de historie van het staalbedrijf zien. Ook geeft het museum een inkijkje in de productlijn van het staal maken. Hier belicht men alle stappen van het staalproces, van grondstof tot eindproduct. Met zelfs een blik op de toekomst via het HIsarna proces (het bouwen aan een duurzame staalindustrie). Het museum is voorlopig alleen geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.hoogovensmuseum.nl om een dagdeel te reserveren.

Op de foto:
Het leggen van de eerste steen van Breedband door de minister van Economische zaken (prof. dr. J.R.M van den Brink) op 28 juli 1950, in aanwezigheid van prins Bernhard. (Foto: aangeleverd)