Hockeyers werken in Marbella aan teamspirit

Strawberries Heren 1 en Dames 1 hebben een zeer geslaagd teamweekend achter de rug in het buitenland.

De eerste teams van de Velsense hockeyclub verbleven vier dagen in de Zuid-Spaanse badplaats Marbella, waar veel activiteiten op het programma stonden. De focus lag op teambuilding en het versterken van de band tussen de beide teams, want een goede sfeer is heel belangrijk bij Strawberries.

De hockeysticks waren bewust achtergelaten in Nederland. In plaats van trainen op velden ver weg werden veel andere sportieve activiteiten ondernomen in Marbella. Zo stonden er vrijdag onderlinge strandvoetbalwedstrijden op het programma, alsmede het beoefenen van de Spaanse sport padél, een kruising tussen squash en tennis. Op zaterdag liep Heren 1 een aantal holes op een prachtige golfbaan en maakte Dames 1 een flinke wandeling door het oude centrum van Marbella.

In de avonduren maakten de hockeyers van Strawberries veel indruk in de plaatselijke karaokebar. Ook deden de ‘fresas Holandés’ op donderdag- en vrijdagavond een lokaal tapasrestaurant aan waar werd genoten van authentieke Spaanse gerechten. Tijdens de laatste avond in Banus Lodge verzorgden de hockeyers zelf een barbecue, waarna de Strawberries-variant van het bekende televisiespel De Jongens Tegen De Meisjes werd gespeeld.

Niet alleen de spelers en staf waren afgereisd naar Zuid-Spanje, ook de shirtsponsors waren mee: Henk Brandjes van Zebra Uitzendbureau, Peter Starink van Dudink & Starink Advocaten en Friso Huizinga van het gelijknamige communicatiebureau.

De teams verbleven drie nachten in een prachtig bungalowpark op loopafstand van de jachthaven Puerto Banus. Deze accommodatie was kosteloos aangeboden door de vierde shirtsponsor: Banus Lodge. De overige kosten werden gedragen door tientallen bedrijven die hun logo hadden geplaatst in het presentatieboekje of op de teamsweater.

Na het zeer succesvolle teamweekend heeft Dames 1 het vizier inmiddels weer volledig gericht op de titel in de 3e klasse. Heren 1 verwacht in de tweede seizoenshelft bovenin mee te blijven draaien. (Finn van Leeuwen, foto: Werner Lanser)