Hockeyclub Strawberries gooit het over andere boeg

Driehuis – Het bestuur van KHC Strawberries is blij dat het begeleidingsteam rond Heren 1, Dames 1 en technisch management voor komend seizoen weer rond is. En dit keer gooit de club het over een andere boeg; voor heren 1 en dames 2 ‘echte’ Strawberrianenen. Van buiten komt een nieuwe technisch manager.

Hoofdcoach van Heren 1 wordt Tijn Bouws, oud-speler van Heren 1 die wegens een blessure moet stoppen en die debuteert als coach van Heren 1. Hij wordt bijgestaan door ‘Ras-Berrie’ Lucas Zeevenhooven, oud-speler van Heren 1 en huidig trainer-coach van Heren 2 en Axel Wessels, met wie het vaandelteam in het jonge verleden nog twee keer kort achter elkaar wist te promoveren. Voor Dames 1 gaan ‘Ras-Berries’ Wouter Rempt en Bas van Haaster de scepter zwaaien over het vaandelteam bij de dames. Bas van Haaster blijft dit ook doen voor Dames 2, die afgelopen seizoen knap kampioen zijn geworden. Wouter en Bas zullen daarnaast als ervaren spelers in Heren 1 actief blijven als speler. Als technisch manager heeft de club Reiner Slotemaker kunnen contracteren. Reiner is een ervaren trainer die zijn sporen heeft verdiend in het hockey, maar ook in het damesvoetbal als coach. Reiner gaat vooral de jeugdopleiding verder ontwikkelen. Hij zal de jeugdtrainers en coaches gaan helpen om nog betere trainers te worden.

Talent de tijd geven

Door te investeren in Heren 1, Heren 2, Dames 1, Dames 2 en de jeugd willen Strawberries prestatiehockey verder uitbouwen. Uiteraard zal er ook meer aandacht komen voor breedtehockey. Daar zal de technisch manager een belangrijke rol in hebben. Maar ook ouders kunnen actief worden binnen de club. De heren zullen met elkaar het technisch hart vormen, zodat de lijnen kort zijn en talent zich kan ontwikkelen.

Binding met de club

Het hockey op deze manier op een hoger peil brengen is niet het enige doel. De werkwijze zorgt ook voor meer binding tussen de teams en de rest van de club. Daar waar de maatschappelijke tendens is dat leden steeds meer zich als ‘consument’ gaan gedragen, kiest Strawberries er juist voor om de leden nog meer bij de club te willen betrekken. Wel zo dat er in het algemeen belang gedacht wordt, en niet in persoonlijk belang; iedereen telt binnen Strawberries.

Doelen

De doelen van het technisch hart zijn simpel: plezier weer terugbrengen in het spelletje, het commitment binnen de teams en naar de club toe vergroten, en naast team-tactische aandacht ook meer aandacht geven aan het individu. Wanneer het plezier terug is, komt presteren vanzelf en zou Strawberries graag weer promoveren met de seniorenteams. Wie weet zelfs wel naar het niveau van de eerste klasse. Iets wat Axel al eens eerder is gelukt in het recente verleden.

Iedereen is welkom

Met de nieuwe koers wil de club uit Driehuis een duidelijk gezicht naar buiten toe creëren en eigen talenten verder te ontwikkelen. Maar natuurlijk is nieuw talent altijd welkom. Initiatieven zoals scholenhockey en zomerhockey zal de club de komende jaren verder uitbouwen. Vooral de kinderen uit IJmuiden ziet men graag komen hockeyen. De komende weken is wekelijks op zaterdagmorgen zomerhockey van 09.15 tot 10.30 uur. Kinderen kunnen dan komen kennismaken met de hockeysport en zich aanmelden, zodat ze eind augustus/begin september lekker kunnen meetrainen en wedstrijden spelen.

Op de foto:
Bas van Haaster, Pieter Oosthoek, Reiner Slotemaker, Lucas Zeevenhooven en Tijn Bouws. (Foto: aangeleverd)