Het verhaaltje bij het kabaaltje

Kabaaltjes, al meer dan 25 jaar staan ze wekelijks in De Jutter en De Hofgeest. Soms zijn er kabaaltjes die de nieuwsgierigheid wekken. Arita Immerzeel neemt regelmatig een kabaaltje ‘onder de loep’. Haar oog viel deze week op:

Gevonden:

Zilveren (baby)ringetje. Tel. 06 10838663

Mevrouw Visser heeft het kabaaltje geplaatst en tot nu toe nog geen reactie mogen ontvangen. Zij vermoedt dat het om een babyringetje gaat, zo klein is het ringetje dat zij vond. ,,Dat kun je haast geen kinderringetje noemen, zo klein. Meer voor een baby dan voor een kleuter. Wat dan wel weer opmerkelijk is, is dat er uitstekeltjes aan zitten. Het kan niet open, dus is niet geschikt als piercing. En wat ook zo bijzonder is, is de vindplaats!” Mevrouw Visser vond het ringetje namelijk een week of twee geleden in haar eigen achtertuin.

Zonder met naam en toenaam haar privégegevens prijs te geven, gaat het om de omgeving van de Maasstraat in IJmuiden. ,,Mijn achtertuin is gesloten en er zijn geen baby’s of kinderen in mijn tuin geweest. Ik zat op het terras en zag ineens iets glinsteren in het gras.” Mevrouw Visser denkt niet dat het ringetje een grote geldwaarde vertegenwoordigt. Maar een emotionele waarde zou er wel kunnen zijn, vandaar de advertentie. En hoe het ringetje in haar achtertuin terecht is gekomen? Daar heeft zij een sterk vermoeden van. ,,Ik denk dat een ekster het heeft verloren!”