Het Vazen Atelier is trendsetter in ontwerp en kwaliteit

Regio – Sinds enkele weken is de Heemsteedse Binnenweg een interieurwinkel rijker. Na de verbouwing van de twee panden is een ruim bemeten winkel herrezen met de naam Het Vazen Atelier.

Door Mirjam Goossens

Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is een kleurexplosie van vazen in combinatie met zijden bloemen die een lust zijn voor het oog. Hier is een getalenteerde decorateur aan de slag geweest. ,,Dat klopt”, beaamt eigenaar Richard van Roon. ,,Wij zijn erg blij met onze stylist Jean Philippe Engels. Hij heeft een uitstekend gevoel voor het combineren van mooie stukken in ieder interieur. Ik heb alle vertrouwen in hem dat hij de mensen goed kan adviseren.” Want voor alle duidelijkheid, vazen zijn slechts een – weliswaar belangrijk – onderdeel van de interieurwinkel. Tafellampen, schalen, bijzettafels, banken en fauteuils zijn rijkelijk vertegenwoordigd.                                                                 

Eerste winkel van de groothandel                                                    

Het Vazen Atelier is de eerste tastbare winkel van interieurgroothandel Van Roon Living met een ruim 45 jaar ervaring in internationaal design en vakmanschap, gevestigd in een pand in Hillegom van 9000 vierkante meter. Waarom dan toch een winkel in Heemstede? ,,Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de consument reageert op onze producten”, zegt Van Roon. ,,Wij leveren altijd aan de retail, maar wat vinden de mensen ervan die onze producten kopen?” Het antwoord liet niet lang op zich wachten. ,,De reacties zijn zonder uitzondering erg positief”, stelt hij tevreden vast. ,,Iedereen is blij met een mooie nieuwe zaak met kwaliteitsproducten.” De keramieken en aardewerkvazen zijn handgemaakt in een speciaal atelier in het Verre Oosten waar echte ambachtslieden aan het werk zijn. Opvallend is de serie fruit- en bloemenvazen die een waar statement zijn in het interieur en verkrijgbaar van klein tot XL-formaten.   

Van vader naar zoon                                                                              

Van Roon, inwoner van Aerdenhout en vader van twee jonge kinderen, is opgegroeid met de handel, want zijn eigen vader reisde over de wereld om antiek in te kopen en zo werd hij al vroeg vertrouwd met de internationale interieurhandel. ,,Vaders motto: Kwaliteit overwint altijd, hou ik in ere. Verder wisselt de collectie regelmatig en proberen we ons te onderscheiden van de bekende winkelketens, in design en in kwalitatieve superioriteit. De klant besteedt dan net iets meer, maar haalt wel een bijzonder stuk in huis, een eyecatcher en toch voor een betaalbare prijs.”

Neem een kijkje bij: Het Vazen Atelier, Binnenweg 183-185 in Heemstede of op de website: www.vazenatelier.nl.                         

Foto: V.l.n.r.: Richard van Roon en Jean Philippe Engels van Het Vazen Atelier. Foto Mirjam Goossens