Het schoolbasketbaltoernooi komt eraan…!

Velsen – Op zondag 27 februari organiseert basketbalvereniging Akrides samen met Sportloket Velsen het 38ste schoolbasketbaltoernooi voor basisscholen uit de gemeente Velsen. In sporthal IJmuiden-Oost nemen twintig teams van twaalf verschillende basisscholen het tegen elkaar op.

Twee jaar geleden was het schoolbasketbaltoernooi het laatste sporttoernooi voor de basisscholen vóór de coronapandemie. Toen won de Zefier de wisselbeker. Helaas kon het toernooi vorig jaar door de lockdown niet doorgaan. Dit jaar zal daarom het enthousiasme nog groter zijn. Het toernooi zal om 10.30 uur starten en om 14.00 uur zal duidelijk zijn welke teams doorgaan naar de finalewedstrijden, die op zaterdag 19 maart gespeeld gaan worden.

Dit jaar wordt voor het eerst 3 tegen 3 gespeeld. Deze vorm van basketbal maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Olympische spelen. Het spel lijkt veel op de 5 tegen 5-variant, maar is een stuk sneller en elke speler is even belangrijk. In de afgelopen weken hebben de scholen een clinic kunnen volgen van 3×3 Unites, een organisatie die 3×3 basketbal promoot, maar het ook als middel gebruikt om jongeren met elkaar te verbinden. Op het toernooi zal niet alleen een beker beschikbaar zijn voor het winnende team, ook wordt gestreden om een beker voor het team dat de meeste vrije worpen raak schiet. In 2020 ging deze beker naar de Hoeksteen.

Op de foto:
Sportwethouder Bram Diepstraten reikte twee jaar geleden de wisseltrofee uit aan het team van de Zefier. (Foto: aangeleverd)