'Herstel Sidney van Leeuwen verloopt voorspoedig'

Sidney van Leeuwen, de chef-kok van Grand Café La Belle die in april zwaargewond raakte bij een brand in de naastgelegen sportschool, heeft op Facebook laten weten dat zijn herstel voorspoedig verloopt.
In de weken na de brand werd voor zijn leven gevreesd. Vanwege de zware verwondingen hielden de artsen hem zes weken in slaap. Inmiddels is Sidney al weer drieënhalve week ‘bij’. Het gaat zelfs zo goed dat hij afgelopen donderdag in Heliomare is begonnen met revalideren.
‘Jullie steun zorgt ervoor dat ik zo goed kan herstellen’, schrijft Sidney op de Facebook-pagina van La Belle. ‘Uiteraard heb ik zin om jullie allemaal te zien maar op dit moment moet ik mij 100% concentreren op mijn revalidatie. Ik heb behoorlijk ingeleverd op mijn conditie, waardoor bijna alles mij veel energie kost. Ik heb mijn rust nu nodig. Zoals jullie weten zit vriendschap in kwaliteit en niet in kwantiteit.’
Sidney werd op 18 april met brandwonden over zijn hele lichaam opgenomen in het Brandwondencentrum Beverwijk. Daar bleek dat hij voor 67 procent was verbrand.
De Velsenaar heeft inmiddels tientallen huidherstellende operaties ondergaan. De artsen in het het ziekenhuis zijn verrast door zijn voorspoedige herstel. (foto: IJmondse Fietstocht)
Lees ook: Dromen uiteengespat na verwoestende brand