Help een gezin écht verder: versterk het Home-Start team!

Regio – Truus wilde graag iets voor andere mensen betekenen en begon een jaar geleden als vrijwilliger. ,,Door er voor de ouders te zijn, kan ik ook de kinderen iets meegeven. Ouders halen eruit wat voor hen nuttig is: interactie, samen activiteiten doen, dingen bespreken en samen uitzoeken. Het mooist aan dit vrijwilligerswerk vind ik het enthousiasme en de lol bij het doen van spelletjes en activiteiten. Prachtig. Ook de hartelijkheid en gastvrijheid van gezinnen zijn bijzonder. Vrijwilliger zijn bij Home-Start verruimt je leven, het geeft voldoening en brengt plezier. Niet alleen voor jezelf, ook voor het gezin waar je aanwezig bent.”

Een scheiding, verhuizing, geboorte of overlijden en vele andere gebeurtenissen kunnen voor onzekerheid en stress zorgen binnen een gezin. Alledaagse problemen worden dan niet meer vanzelf opgelost en er is hulp van buitenaf nodig. Home-Start biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0 t/m 17 jaar, die een moeilijke periode doormaken. Onze enthousiaste vrijwilligers ondersteunen de ouders in het ouderschap. De Home-Start vrijwilliger is een maatje, iemand om op te bouwen, en biedt zowel de kinderen als volwassen in het gezin een luisterend oor.

Home-Start zoekt positieve en ervaren opvoeders

Hun opvoedervaring is nu én straks enorm waardevol. Met een paar uur per week helpen zij een gezin écht verder, online en bij hen thuis. Een vrijwilliger komt gemiddeld een jaar lang, iedere week drie uur bij een gezin thuis. De vrijwilligerstraining bestaat uit meerdere dagdelen en start in september.

Soms op je handen zitten

Twee jaar geleden zag Anneke een advertentie van Home-Start. Zij voelde zich direct aangesproken en meldde zich aan. “Ik volgde de training en ging aan de slag binnen een gezin. Ik richt mij op wat goed gaat. Soms moet je echt op je handen gaan zitten. Ik ga niet zeggen hoe ze het moeten doen. Ik vraag: hoe zou je dat anders kunnen aanpakken? Als ik naar huis toe rijd voel ik mij nuttig. Ik ben blij als een moeder na verloop van tijd beter in haar vel zit, dat is fijn voor haar en de kinderen.”

Interesse in vrijwilligerswerk bij Home-Start?

Voor Velsen, Heemskerk of Beverwijk zoekt Home-Start nieuwe vrijwilligers. Neem contact op met coördinator Velsen Annemarie Oudendijk (aoudendijk@socius-md.nl / 06 33956983) of met coördinator Heemskerk/Beverwijk Saskia Erkelens (serkelens@socius-md.nl) / 06 45304409. Meer informatie op www.home-start.nl. (Foto: Myriam Zilles via Pixabay)