Grootste Lego-schip aangekomen in IJmuiden

Het grootste Lego-schip ter wereld is dinsdag aangekomen in IJmuiden. Het Guinness World Record staat op naam van de cruiseferrymaatschappij DFDS. Ter ere van hun 150 jarig bestaan droegen 7.000 werknemers letterlijk hun (Lego-)steentje bij aan het imposante schip genaamd Jubilee Seaways. 

Het Lego-schip begint aan een tour langs diverse basisscholen en het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De gelukkige basisscholen bevinden zich in Hilversum, Lelystad, Brielle en Koog aan de Zaan. Tot slot mag het schip natuurlijk niet ontbreken op Lego World in Utrecht.

Het meer dan een miljoen Lego-steentjes tellende schip waarmee DFDS het wereldrecord heeft gebroken is twaalf meter lang, drie meter hoog en weegt bijna drie ton. In totaal spendeerden 7.000 DFDS medewerkers 900 uur om Jubilee Seaways te bouwen.

,,Ons doel was om onze 150e verjaardag te vieren met het bouwen van iets groots om deze bijzondere verjaardag nooit te vergeten”, aldus CEO Niels Smedegaard. ,,We vinden het hierbij belangrijk dat onze collega’s vanuit diverse landen, kantoren en schepen in Europa de kans kregen om bij te dragen aan dit unieke schip.” (foto: Egon van de Pieterman)