Grootste jeugdsportvisevent ooit in Spaarnwoude

Recreatiegebied Spaarnwoude is komende zaterdag het decor van Viskampioen 2018, het grootste jeugdsportvisevent dat ooit in Nederland is gehouden. Kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met tal van vistechnieken en wereldkampioenen, tv-sterren en YouTube-vloggers.

Het jeugdvisevenement is bedoeld om jeugd te laten kennismaken met sportvissen en de talrijke disciplines binnen de hengelsport. Zowel ervaren sportvissertjes als kids die nog nooit een hengel hebben vastgehad kunnen er hun hart ophalen. Met bijna 1.000 aanmeldingen belooft het een spetterend feest te worden. De toegang van dit door Sportvisserij Nederland georganiseerde evenement is gratis.

Het terrein van Spaarnwoude-Houtrak leent zich perfect voor Viskampioen 2018. Rond de grote plas kunnen kinderen zelfstandig of onder begeleiding een hengeltje uitgooien met beschikbaar gestelde hengels. Onder begeleiding van experts leren ze vissen op witvis en karper en horen ze alle ins en outs over roofvissen, streetfishing, vliegvissen en zeevissen. Ook is er een meet & greet met voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop, Viskid Boaz en bekende sportvisvloggers. Halverwege de dag rijkt tv-presentator Bart Boonstra de prijs uit voor dé Viskampioen 2018 – het hoogtepunt van het event.

Sportvissen is erg populair onder jongeren: maar liefst 250.000 kinderen jonger dan 15 jaar vissen weleens. Sportvisserij Nederland promoot deze gezonde buitensport op veel verschillende manieren en stimuleert kinderen om actief bezig te zijn aan de waterkant en om de natuur te leren kennen en waarderen. Naast dit landelijke jeugdevent organiseert de landelijke hengelsportbond ieder jaar honderden vislessen op basisscholen. In 2017 kregen bijna 10.000 kinderen les in visbiologie en leerden ze aan de waterkant hoe leuk vissen is.

Kinderen die in Nederland willen vissen, mogen dit onder begeleiding zonder vergunning doen. Jaarlijks geeft Sportvisserij Nederland zo’n 30.000 JeugdVISpassen uit aan kinderen die ook zelfstandig vissen. Zie ook www.sportvisserijnederland.nl. (foto: aangeleverd)