Groot feest tijdens Vissenloop IJmuiden

Op zondag 31 mei wordt dit jaar voor het eerst het wandelevenement Vissenloop IJmuiden georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen. Op het start- en finishterrein bij het hoofdkantoor van de KNRM aan de Haringkade 2 worden op die dag een groot aantal feestelijkheden georganiseerd en is er voor jong en oud van alles te doen.

Een heel grote parachutetent gaat er voor zorgen dat iedereen, deelnemers aan de wandeltochten maar natuurlijk ook familie, vrienden en bezoekers, gezellig en beschut kan zitten om te genieten van een hapje, waaronder gebakken vis en haring en een drankje.

Om 11.00 uur start op het hoofdpodium het zeemanskoor De Raddraaiers. Dit koor wordt gevormd door een groep IJmuidenaren die vrolijke en originele zeemansliederen ten gehore brengen, begeleid door een aantal enthousiaste muzikanten.

Om 12.00 uur wordt het podium overgenomen door het smartlappenkoor De Tweede Stem. Dit is een gemengd koor dat onvervalste smartlappen, zeemansliedjes, Amsterdamse levensliederen en vrolijke meezingers laat horen.

Daarna zijn de leden van Shantykoor  Nortada aan zet. Vanaf ongeveer 13.00 uur brengen zij hun shanty’s ten gehore. Dit zijn liederen die vroeger door de zeelui op hun zeilschepen werden gezongen ter ondersteuning en begeleiding van hun werkzaamheden zoals anker lichten,

de zeilen hijsen en het dek schrobben. En ze zongen ‘forebiters’. Dit zijn liederen die gingen over de visvangst, afscheid nemen en vooral over drank en vrouwen.

Rond een uur of twee is het vervolgens de beurt aan Shanty en Seasongkoor ‘t Staende Tuygh. Ontstaan met de Sail van 1995, zingt dit koor met veel enthousiasme een repertoire dat bestaat uit Engelse, Schotse, Ierse, Duitse en Nederlandstalige Shanty’s, Seasongs en Zeemansliederen.

Vanaf een uur of drie, als de grootste groep wandelaars op het finishterrein zal aankomen, wordt het helemaal feest met onder meer Dennis Sintenie die bekend is als zanger/entertainer van feestband 100 procent Pretband en tegenwoordig ook van ‘The Happening’.

Aansluitend beklimt de IJmuidense Kelly Cossee het podium. De zangeres met het prachtige haar, die bekend is van haar optreden bij de Voice of Holland.

En als afsluiting van deze feestelijke dag is er nog een optreden van DJ Mitch, een jonge DJ die niet schroomt om een paar lekkere meezingers en populaire hits van nu ten gehore te brengen. Kortom, de organisatoren van dit wandelevenement hebben op deze dag een geweldig programma op touw gezet met ‘voor elck wat wils’. En mocht u zich nog niet hebben ingeschreven voor één van de wandeltochten, doe dat dan nu direct. Kijk op www.vissenloopijmuiden.nl voor overige informatie en mogelijke afstanden en vul het aanmeldingsformulier in.