‘Groot deel Connexxion-bussen binnen drie jaar elektrisch’

Connexxion verzorgt tot 2027 het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond. De provincie Noord-Holland draagt hier jaarlijks 15 miljoen euro aan bij.

De nieuwe concessie levert een forse kwaliteitsverbetering op. De CO2-uitstoot wordt met 80 procent verminderd, het aanbod gemeten in dienstregelingsuren wordt vergroot en het hoogwaardig openbaar vervoer neemt toe door de realisatie van een tweede R-netlijn tussen IJmuiden en Amsterdam. Tot slot hebben de provincie Noord-Holland en Connexxion afspraken gemaakt over een kwalitatief betere dienstverlening, die moet leiden tot een hogere klanttevredenheid.

,,Met deze concessie krijgt de regio Haarlem-IJmond een toekomstbestendig, betrouwbaar netwerk en een betere dienstverlening voor de reiziger”, aldus gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit. ,,Omdat een groot deel van de bussen binnen drie jaar wordt vervangen door elektrische bussen, worden er forse stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Daarmee wil de provincie bereiken dat de doelstellingen van deze aanbesteding, zijnde meer en meer tevreden reizigers en een uitvoering van de concessie die het minst belastend voor milieu- en leefomgeving, worden gerealiseerd.”

De concessie Haarlem-IJmond gaat om het openbaar vervoer per bus in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. De concessie beslaat de periode september 2017 tot september 2027.