Groepsexpositie in kunstcentrum De Kolk

Spaarndam – Iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur In de maand Juli exposeren Maaike Hogerhuis, Nel Punt en Floris Brasser in het kunstcentrum aan de Kolk in Spaarndam. Drie kunstenaars die elkaar aanvullen dankzij hun grote onderlinge verschillen: de zachte perfectie in het werk van Nel Punt, de speelse abstractie in het werk van Maaike Hogerhuis en het grote gebaar en de ruwe trefzekerheid van Floris Brasser.

Het werk van Maaike Hoogerhuis gaat over ruimte, het werk is minimalistisch en strak. Het is een verkenningstocht langs de verschillende mogelijkheden van golfkarton. Dit materiaal geeft mogelijkheden om stukken weg te laten en combinaties te maken met andere materialen. Nel Punt laat zich inspireren door de verschillende patronen in hout, de nerven, de jaarringen. Deze eigenschappen vormen de basis voor haar uiterst gestileerde werk.

Naast monumentaal werk maakt Floris Brasser voornamelijk grote houten beelden (foto boven), maar ook staal of steen maken deel uit van zijn expressieve beelden. Hij stemt het werk af op de omgeving. Zijn beelden moeten daarmee harmoniëren. Ze zijn, zoals hij het zelf zegt ‘in dialoog met de gebruiker’. Vanaf 15 juli vinden gedurende een aantal weekenden de kunstmarkten weer plaats. Het is zeker een aanrader om een bezoek aan de expositie te combineren met een wandeling langs de verschillende stalletjes van de diverse kunstenaars. Kijk op www.kunstcentrumdekolk.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)