Gratis workshop ‘Duurzaam omgaan met afval’

Om ondernemers in de IJmond te informeren over de mogelijkheden van afval op bedrijventerreinen en ze te faciliteren in het verdienen op afval, organiseert GreenBiz IJmond op donderdag 27 oktober van 13.30 tot 15.00 uur een gratis workshop.

De workshop vindt plaats bijAbeko in Beverwijk aan de Kanaalweg 2A. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Bij voldoende animo wordt een tweede workshop georganiseerd.

Afvalvermindering, -scheiding en inzameling op bedrijventerreinen kan duurzamer en goedkoper. Dat maakt afval een interessant thema voor ondernemers. Tegelijkertijd biedt afval ook kansen voor bedrijven om onderling samen te werken. GreenBiz IJmond wil ondernemers helpen duurzamer om te gaan met afval, waarbij ook kostenbesparing een grote rol speelt.

De gratis workshop wordt gegeven door J.H. Welink van de TU Delft. TU Delft is, in opdracht van Provincie Noord-Holland, bezig met een onderzoek gericht op het verminderen van kosten voor bedrijfsafval en het matchen van bedrijven om afval te recyclen.

De workshop moet bijdragen aan de doelstelling van het Afval-project van GreenBiz IJmond, om samen met ondernemers een bijdrage te leveren aan het milieu en tegelijkertijd bedrijven de kans bieden kosten te besparen op afval.

Wilt u aan deze of eventueel een volgende workshop deelnemen? U kunt zich aanmelden via greenbiz@odijmond.nl. We vragen u ons vooraf een kopie van uw afvalfactuur te sturen zodat we daarmee een analyse en benchmark (kosten per soort afval, etc.) kunnen doen. Uiteraard behandelen we deze gegevens vertrouwelijk.