Goede Herderkoor bestaat 40 jaar

In 1976 is het Goede Herderkoor opgericht door dirigent Jan Schotvanger. Dit jaar bestaat het koor dus 40 jaar en dat wordt zaterdag 16 april om 20.00 uur gevierd met een Jubileumconcert in de Petrakerk aan de Merwedestraat in IJmuiden. De oprichter van 40 jaar geleden is nog steeds de dirigent van het jubilerende koor.

Het wordt een bijzonder concert met een schat aan liederen van toen en nu. De samenzang, één van de belangrijke doelstellingen van het koor, wordt daarbij zeker niet vergeten.

Er werken een aantal organisten mee die in de loop der jaren het koor, in ieder geval, meerdere keren hebben begeleid. Zo kan er geluisterd worden naar Henk Crezee, sinds 2009 de vaste organist van het koor en verder, verdeeld over het programma, naar Ary Rijke en Cees Verschoor.

Tenslotte is er ook nog Frans van Dooren met zijn keyboard. De vaste pianist van het koor, Ben Helmers, is natuurlijk ook van de partij. Er werken ook vier solisten mee aan het concert. Het zijn de sopranen Cora Glas en Marloes Verwoort, de alt Marjo Borst en de bariton Peter de Bruijn. Vier prachtige stemmen, die solo en/of in duet te beluisteren zijn.

Het bestuur heeft zoveel mogelijk oud-leden van het koor aangeschreven. Een deel daarvan repeteert vanaf begin januari al mee. Deze ‘gastzangers’ zijn tijdens het concert goed te herkennen.

Na afloop van het concert is er voor alle aanwezigen gelegenheid om in de benedenzalen van de kerk nog even gezellig bij elkaar te zijn en zo, samen met het koor, het jubileum nog meer kleur te geven. Dat gebeurt onder het genot van een drankje en een hapje.

De toegang is gratis.