Gezocht: Velsenaren die cheque naar het Glazen Huis gaan brengen

In Velsen zijn schoolklassen, sportclubs, vriendengroepen en particulieren in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem, waar drie dj’s van 18 december tot en met 24 december opgesloten worden om aandacht te vragen voor de stille ramp die miljoenen vrouwen over de hele wereld treft.  

Verslaggever Friso Huizinga is op dinsdag 23 december en woensdag 24 december op de Grote Markt aanwezig om Velsenaren die een cheque komen brengen, op de foto te zetten.  Zijn uitvalsbasis is Hotel Amadeus, boven The Square food & drinks, op een steenworp afstand van het Glazen Huis. Vanwege de drukte op de laatste dagen van Serious Request is het verstandig om via redactie@jutter.nl vooraf een afspraak te maken met Friso. Hij is van dinsdag 15.00 uur tot woensdag 12.00 uur in Haarlem.

Serious Request leverde vorig jaar ruim 12 miljoen euro op voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree door een gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het Glazen Huis stond toen in Leeuwarden.

De opbouw van het Glazen Huis in Haarlem is live te volgen via deze link. In de Jutter/de Hofgeest staat elke week een overzicht met lokale acties om geld op te halen voor het Rode Kruis.