Geslaagde open dag Tata Steel

Ruim 3.000 inwoners van de IJmond regio hebben vandaag een bezoek gebracht aan de open dag bij Tata Steel in IJmuiden.

Tijdens de trein- en busritten over het 750 hectare grote bedrijfsterrein hebben de bezoekers een goed beeld gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om staal te maken. Alles kwam aan bod: van het lossen van de schepen met grondstoffen tot het tappen van vloeibaar ruwijzer bij de hoogovens en het verzenden van de rollen staal.

Bij de stands op het evenemententerrein kregen bezoekers uitgebreide informatie over de processen en producten van Tata Steel. Kinderen leefden zich uit door zelf de brandspuit ter hand te nemen, te leren lassen en te werken aan praktische techniekopdrachten. Een balletje trappen met spelers van Telstar leverde ook veel blije gezichten op.

,,Gezien de hoge opkomst en de vele enthousiaste reacties, is deze open dag wat mij betreft buitengewoon geslaagd”, aldus Hans van den Berg, directeur Manufacturing Iron & Steel bij Tata Steel in IJmuiden. ,,Het is mooi om te zien dat zoveel van onze buren belangstelling hebben voor ons bedrijf. En de vele jonge bezoekers hebben zich ook prima vermaakt vandaag, mede dankzij de inzet van onze brandweer, bedrijfsschool en de spelers van Telstar. Kortom, een dag als deze is voor herhaling vatbaar.”

Tijdens Beleef Tata Steel waren er drie rondritten met de stoomtrein (270 personen per rit) en in totaal 36 busritten (60 personen per rit) over het terrein van Tata Steel. (foto: Tata Steel)