Gemeente vraagt inwoners mee te denken over verkeer en parkeren

De gemeente Velsen start met het maken van een nieuw Lokaal Verkeers- en Vervoerplan (LVVP) voor de periode 2018-2030. Velsen organiseert daarom diverse inloopavonden en vraagt om reacties via een flitspeiling op de Facebookpagina van de gemeente Velsen.

De gemeente is specifiek op zoek naar ervaringen met betrekking tot bereikbaarheid voor auto’s, fietsers, voetgangers en overige weggebruikers, parkeren, verkeersveiligheid, leefbaarheid, duurzaamheid en openbaar vervoer. Deze zijn belangrijk voor het bepalen van de gemeentelijke ambities, die vervolgens worden omgezet naar concrete projecten en acties.

De gemeente vraagt inwoners ook in de glazen bol te kijken. Hoe denkt u dat u zich over 20 jaar verplaatst met in het achterhoofd de toenemende druk op het wegennet? Wellicht een lastige vraag, maar van groot belang om plannen voor de toekomst op te stellen.

Rond dit thema worden er diverse inloopavonden georganiseerd: op 21 november in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden, op 22 november in De Brulboei in IJmuiden, op 27 november in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden, op 29 november in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid, op 12 december in Het Polderhuis in Velserbroek en op 13 december in Café de Wildeman in Santpoort-Noord. Alle infoavonden duren van 19.30 tot 21.00 uur. (foto: Pixabay)