Missing image

Gemeente Velsen feliciteert Matthijs Büchli

De gemeente Velsen feliciteert baanwielrenner Matthijs Büchli met het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio.

De topsporter uit Santpoort sprintte op het onderdeel keirin in een tumultueuze finale naar de tweede plaats achter winnaar Jason Kenny uit Groot-Brittanië. ,,Een fantastische prestatie van een uniek sporttalent uit onze gemeente”, aldus burgemeester Frank Dales.

Volgens sportwethouder Annette Baerveldt heeft Matthijs dit jaar enorm hard moeten knokken na een val afgelopen voorjaar tijdens het wereldkampioenschap in Londen en de spannende selectiewedstrijden in Roubaix begin juli. Des te groter is de prestatie die hij in Rio heeft neergezet.

De drievoudig sportman van het jaar van de gemeente Velsen kwam sterk terug na een tegenvallende teamsprint vorige week en zorgde op de laatste dag van het baanwielrennenin Rio voor een medaille bij de mannen.

Door tweemaal een tweede plaats in de eerste en tweede ronde sloop Matthijs Büchli geruisloos naar de finale die bol stond van de spanning. In de beslissende ronde pakte Matthijs uiteindelijk een schitterende zilveren medaille. (foto: gemeente Velsen)