Gemeente treft voorbereidingen op storm Ciarán: iep op talud bij Pontplein gekortwiekt

Velsen – Morgen worden zware windstoten verwacht door storm Ciarán. Hoewel het noorden van Frankrijk waarschijnlijk het zwaarst zal worden getroffen, wordt ook in de Nederlandse kustprovincies windkracht 9 verwacht. De gemeente Velsen bereidde zich daarom vandaag voor op de storm.

Begin juli werd ons land zwaar getroffen door storm Poly. Duizenden bomen sneuvelden en overal waren de gemeentelijke onderhoudsteams druk met het opruimen van de ravage. Op diverse plaatsen kwam het verkeer toen stil te liggen omdat bomen de rijbaan blokkeerden. Op andere plaatsen moesten wegen worden afgesloten in verband met het gevaar voor vallende takken.

Zo stond de meerstammige iep er tot gisteren bij.

Ook de meerstammige iep op het talud bij het Pontplein in Velsen-Zuid liep veel schade op. Bovendien bleek de boom van binnen al in slechte staat te zijn. Om die reden had de gemeente al ingepland dat de boom in de loop van deze week of begin volgende week onderhanden genomen zou worden. Dat werk is vandaag versneld uitgevoerd. Om de omgeving veilig te stellen heeft de gemeente vandaag een aannemer ingeschakeld om de koppen van de boom af te zagen.

Ook heeft de bomenploeg van de gemeente Velsen bekeken welke bomen verder nog met spoed moesten worden aangepakt. Morgen staat de bomenploeg paraat voor eventuele acute situaties. (Foto’s: aangeleverd)