Gemiddeld leenbedrag per provincie

Geld lenen in Velsen: Inwoners lenen het vaakst voor een auto

PARTNERBIJDRAGE

Velsenaren die geld lenen doen dit het vaakst om een auto mee te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite https://www.geld.nl/. “Van alle lening aanvragen uit deze gemeente in de eerst helft van 2023 had bijna 53 procent als bestedingsdoel een auto”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Hoog autobezit in Velsen leidt tot meer leningen voor auto’s

In heel Nederland leent ongeveer 36 procent voor een auto. “Dat in Velsen veel vaker voor een auto wordt geleend, komt mede doordat het autobezit in deze gemeente relatief hoog is”, legt Bulthuis uit.

Inwoners Velsen lenen ook vaak voor verbouwen en oversluiten

Andere populaire bestedingsdoelen voor leningen in Velsen zijn de verbouwing van een woning en het oversluiten van bestaande leningen. 11,5 procent van de leningen die in Velsen worden aangevraagd is voor woningverbetering. Dit is wel een stuk lager dan in heel Nederland. Landelijk leent 15,8 procent voor een verbouwing.

5,8 procent van de Velsenaren leenden in de eerst helft van 2023 om bestaande leningen over te sluiten. Dit is fors lager dan een half jaar eerder.  In de laatst helft leende nog 14,9 procent van de inwoners van Velsen voor dit doel. “Doordat de leenrentes de afgelopen maanden fors gestegen zijn, is het oversluiten van je bestaande leningen naar een nieuwe leningen vaak niet meer interessant”, stelt Bulthuis.

Tip! Goedkoop en verantwoord geld lenen in Velsen? De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Door je lening vergelijken bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.