Gebiedsverbod na mishandelen BOA’s

Velsen – Een jongere, die betrokken was bij het mishandelen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) op Hemelvaartsdag, heeft een gebiedsverbod gekregen. De betrokkene mag zich voorlopig niet meer laten zien op het kleine strand en bij de Zuidpier.

Het incident, dat zich anderhalve week geleden op die locatie afspeelde, heeft voor veel verontwaardiging gezorgd. Enkele jongeren uit een grotere groep belaagden twee BOA’s. Eén van hen liep daarbij een hersenschudding op, de ander hield er voor duizenden euro’s gebitsschade aan over. Burgemeester Frank Dales heeft met ingang van vandaag een gebiedsverbod ingesteld voor een minderjarige inwoner van IJmuiden. Aanwezigheid van de verdachte op deze locatie kan volgens Dales leiden tot spanningen en ernstige verstoring van de openbare orde. Het verbod geldt voor de langst mogelijke periode, te weten drie maanden. Het politieonderzoek, waarbij ook andere verdachten in beeld zijn, is nog gaande.

Foto boven:
Een afbeelding uit de filmbeelden die omstanders na het geweldincident online plaatsten. Hierop is te zien hoe de BOA’s worden mishandeld door enkele jongeren uit de groep.