Film: ‘Where are you, Adam?’

Driehuis – De bijzondere film ‘Where are you, Adam?’ is op 5 november om 19.30 uur te zien in de parochiezaal naast de Engelmunduskerk. Het is een unieke documentaire en geeft een inkijkje in het leven van de monniken op het Griekse schiereiland Athos.

Op eerbiedwaardige wijze toont ze een wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst. We zien mensen die helemaal opgaan in hun werk en gebed. ‘Where are you, Adam?’ laat je intiem en dichtbij getuige zijn van een verborgen wereld. Zo intiem zelfs, dat het soms bijna ongemakkelijk wordt. Als kijker mag je voor even onderdeel zijn van de levenssfeer van de monniken. Een uniek voorrecht. Al zo’n tweehonderdduizend mensen in vijftien landen hebben de film gezien.

Na afloop van de film kunnen bezoekers vragen stellen aan Alexander Plyska, diaken en maker van de film. De in Nederland wonende Katia Novikova vertaalt de vragen en zij zorgt er voor dat de volledige opbrengst uit de entreeprijs (10 euro per bezoeker) terechtkomt bij families in het oorlogsgebied van Oekraïne. (Foto: aangeleverd)