Filevorming door oliespoor in IJmuiden

Verkeersdeelnemers in IJmuiden hebben dinsdagmiddag last gehad van een oliespoor dat begon bij de 12-hoog flat op de Orionweg en eindigde op de De Noostraat. Het spoor liep via de Kennemerlaan naar de Lange Nieuwstraat. 

Afvalverwerker HVC heeft het spoor na een melding van een scooterrijder in opdracht van de gemeente Velsen opgeruimd. Vooral op asfalt kan olie problemen geven omdat deze eerst wegzakt en bij regen weer omhoog komt. Dit kan tot slippartijen leiden en vormt een gevaar voor bromfietsers en motorrijders.

Voor het schoonmaken werd gebruik gemaakt van twee speciaal ingehuurde borstelwagens. De eerste heeft van de Orionweg naar de Kennemerlaan gereden. De tweede heeft de Lange Nieuwstraat onderhanden genomen. Wel moest deze even wachten op een tweede verkeersregelaar. De schoonmaakwagen rijdt namelijk stapvoets en de verkeersregelaars waren nodig om het verkeer langs de wagen te leiden.

Gedurende de schoonmaak was er vooral op de Lange Nieuwstraat sprake van filevorming, ondanks de inzet van de verkeersregelaars. Lijnbussen liepen 5 tot 10 minuten vertraging op. (foto: Ko van Leeuwen)