Festival Overmooi strijkt neer in IJmuiden

Op vrijdag 23 september strijkt het festival Overmooi neer op Plein 1945. Dit is een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Velsen.

Hart van het festival is de grootste luchtfoto ter wereld waarop de provincie Noord-Holland staat. Polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen zijn haarscherp te zien. Wat is mooi aan onze provincie?

Op een speelse manier worden bewoners, leerlingen van basisscholen, ondernemers, bestuurders, betrokkenen en toevallige passanten uitgenodigd om op een andere manier naar hun vertrouwde omgeving te kijken.

Wat is mooi, maar ook: wat is lelijk in de gemeente Velsen? Deze vraag wordt gesteld aan diverse mensen: van strandgast tot wethouder, van surfer tot bewoner.

De kinderen van groep 7 van de Sint Franciscusschool werpen hun eigen licht op het onderwerp door inzending van hun favoriete plek voor de kindercollectie. Tijdens Overmooi nemen zij deel aan een uitdagend landschapsspel op de reuzenkaart. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de professionele Arie Keppler Prijs door gedeputeerde van de provincie Joke Geldhof.

Overmooi is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Songwriters Collectief, eten en drinken en meer.

Het festival is gratis toegankelijk. Zie ook www.overmooi.nl.