Feestweek voor bewoners WF Visserhuis

Woonzorgcentrum WF Visserhuis bestaat dit jaar 60 jaar. Dat wordt gevierd met een feestweek vol met activiteiten voor bewoners, hun familie en medewerkers.

De feestweek van 11 tot en met 16 april zit vol met leuke activiteiten. Op woensdag 13 april is er een middag met Oud-Hollandse spelletjes en een mini Playbackshow, waarbij iedereen vanaf 15.00 uur van harte welkom is om een kijkje te nemen. Daarnaast zijn er nog diverse activiteiten voor de bewoners, zoals een optreden van Willeke d’Estell en Ronnie Tober, en een kienmiddag.

Op maandag 11 april komt de burgemeester op de koffie, om de week te openen. Tijdens de week is er een fototentoonstelling met prachtige foto’s van de geschiedenis van het WF Visserhuis. En op vrijdag 15 april zijn genodigden van harte welkom bij de jubileumreceptie en is er ‘s avonds een feest voor de medewerkers en de vrijwilligers. Op zaterdag 16 april wordt de feestweek afgesloten met een optreden van het koor Grace Darling.

Gedurende de week wordt een feestmenu geserveerd, waarop de poffertjes maar ook de rijstebrij natuurlijk niet ontbreken.

Het WF Visserhuis werd, na flink wat financiële obstakels tijdens de bouw, op 14 april 1956 officieel geopend. Het is vernoemd naar wethouder W.F. Visser van IJmuiden die het initiatief heeft genomen voor de bouw van het ‘gemeentelijke Tehuis voor bejaarden WF Visserhuis’, zoals het toen genoemd werd.

In 1982 was de locatie aan de Rijnstraat te klein geworden en is het WF Visserhuis verhuisd naar de Houtmanstraat. Daar, aan de voet van de watertoren, biedt het WF Visserhuis nu een prettige woonomgeving voor 135 ouderen.