Feest in de Ronde Zonnedauw

Niet alleen Velserbroek bestaat 25 jaar, ook de Ronde Zonnedauw viert dit jubileum. Dat werd afgelopen weekend gevierd met een straatfeest. ,,Begin december ontstond het plan om alle mensen die ooit hier hebben gewoond of nog wonen uit te nodigen om ons gezamenlijke jubilieum te vieren”, vertelt één van de bewoners.

,,In het begin was het flink pionieren. Er was nog geen straat aangelegd, soms stroom lenen bij de buren, de bouw inspecteren en later gezellig met de kinderen op straat spelen. De moeders zaten dan op het muurtje te kijken en namen even tijd om met de buren bij te praten. Nu de kinderen groot zijn en veelal het huis uit, blijven we elkaar als goede buur ontmoeten, al zitten we niet meer op het muurtje voor het huis.’’

Voor het straatfeest warden ruim 108 uitnodigingen verstuurd. Het merendeel kwam ook daadwerkelijk. Op de vraag ‘Wat maakt de Ronde Zonnedauw zo bijzonder?’ werd vooral geantwoord dat je elkaar waar nodig een helpende hand toesteekt en meeleeft met alles wat er in de straat gebeurt. In goede en slechte tijden.

Het werd een gezellige middag- en avond met een barbecue, zelfgemaakte hapjes en helaas een mals regenbuitje. De bewoners bedanken Wim en Marijke Zwanenburg die de organisatie grotendeels op zich namen.