Erwin van Liempd nieuwe directeur van Pieter Vermeulen Museum en BRAK

Driehuis – Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur van het Pieter Vermeulen Museum. Tevens wordt hij directeur-bestuurder van BRAK, het wetenschappelijk centrum voor kust en klimaat. Vanaf 1 juni zal hij vorm gaan geven aan de toekomst van en de samenwerking tussen beide organisaties.

De aanstelling van Van Liempd markeert de start van een nieuwe fase in de opbouw van een toonaangevend centrum voor natuur, kust en klimaat in IJmuiden. In het toekomstige centrum leren jonge en volwassen bezoekers over biodiversiteit en de effecten van klimaatverandering. Ook kunnen ze meedoen aan onderzoeken en leren ze wat ze zelf kunnen doen om hun omgeving of woning duurzamer te maken. Erwin van Liempd: ,,Ik kijk uit naar mijn start bij PVM en BRAK. Ik zie het als een mooie kans om twee organisaties samen te voegen tot een mooie, nieuwe plek voor onder andere onderzoek en educatie op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Inhoudelijk passen de activiteiten van PVM en BRAK heel goed bij elkaar. Ook de mogelijkheid om de organisatie, het gebouw en de inrichting ervan opnieuw vorm te geven biedt in mijn ogen mooie kansen.”

Zowel het Pieter Vermeulen Museum als Stichting BRAK verheugen zich op de groei en verdere professionalisering van de beide organisaties. Klimaat speelt een centrale rol in de activiteiten die er plaatsvinden. Met de verdere ontwikkeling van de samenwerking beogen PVM en BRAK zowel regionaal als landelijk nog meer aandacht te genereren voor de thema’s kust, klimaat en natuur. Het Pieter Vermeulen Museum is tevens het centrum voor natuur- en milieueducatie van de gemeente Velsen. Ook daar is men zeer content met de aanstelling van Van Liempd, die veel ervaring meebrengt. Hij werkte onder meer bij museum Naturalis in Leiden. Momenteel is hij commissielid in de Drentse Staten. (Foto: aangeleverd)