Ereplaatsen voor Lars Bottelier en Ben Zentveldt

Afgelopen zondag hebben Lars en Ben meegedaan aan de openwater wedstrijd in Sedan Frankrijk, beide heren eindigden respectievelijk als eerste en tweede op de 5 km vrije slag.

In een zonovergoten Sedan 22 graden buiten temperatuur en 21 graden watertemperatuur was het eigenlijk na 100 meter al bekeken, Lars en Ben gingen er vandoor en werden ook niet meer ingehaald. Jammer vonden ze dit, geen tegenstand maar wel een goede training op het komende seizoen. De eindtijd van Lars was 57,20 en van Ben 1.00,17.

Van Frankrijk op naar Duitsland Losheim am See, een wereld van verschil qua temperatuur, nog geen 17 graden water en 15 graden buiten is eigenlijk te koud, maar we zijn niet voor niets afgereisd en de heren begonnen met goede moed aan de wedstrijd het enige verschil was dat Ben 10 kilometer moest zwemmen.
Ook hier won Lars de 5 km in 1.05,18,. Lars had veel last van de kou: “Ik verkrampte helemaal van de kou en kon geen tempo draaien”. Achteraf was hij wel tevreden met de wedstrijd gezien de omstandigheden.

Ook Ben wist zijn wedstrijd te winnen, het eerste wat hij zei bij aankomst was: “Wat is dit koud, ik voel mijn voeten niet meer”. Maar Ben was ook tevreden met zijn knappe prestatie, een tijd van 2.19,07 en tikte ruim als eerste aan.