Engels Premier League Voetbal bij VV IJmuiden

Velsen-Zuid – In een zonovergoten Telstar Stadion werd afgelopen weekend de Premier League Experience 2019 gehouden. Tweehonderd jeugdspelers uit de regio konden twee dagen lang onder leiding van trainers/scouts van de clubs Tottenham Hotspurs FC, Millwall FC, Aston Villa FC, Fullham FC, en Crystal Palace FC trainen als een prof uit deze Engelse Eredivisie.

Dit evenement, georganiseerd door Mike Finch en Merlijn Menger van VV IJmuiden, kon op veel enthousiasme rekenen, zowel van de deelnemers als van de ouders. ,,Mijn zoon heeft beide dagen meegedaan, zich prima vermaakt en veel geleerd”, vertelt één van de aanwezigen. ,,Het was behoorlijk warm maar de organisatie heeft hier goed op ingespeeld: veel drinkpauzes en afkoeling via de veldsproeiers: dat gaf  natuurlijk veel lol onderling. Niets anders dan lof en complimenten.” 

De deelnemers kwamen dan ook niets te kort; schalen vol broodjes, limonade, fruit en ijs, het was er in overvloed. “Hiervoor wil ik een aantal sponsers bedanken”, geeft Finch aan. “Zo heeft Albert Heijn IJmuiden al het eten voor deze dagen gedoneerd en heeft Dakdekkersbedrijf Van den Boogaard ook een flinke steen bijgedragen. Dankzij Petra Zwart en Nadine van den Boogaard liep, met ondersteuning van alle ouders van JO11-1, de catering op rolletjes en Wiley Finch regelde vlot alle IT zaken”. 

Ieder voetballertje ontving na afloop van de clinic een medaille en een certificaat van deelname als herinnering aan dit unieke evenement. Onder de spelers die beide trainingsdagen hadden gevolgd werden diverse gesigneerde items verloot, waaronder een shirt van één van de deelnemende clubs. Of er ook een talentje is gescout die naar Engeland kan vertrekken zal de toekomst uitwijzen. V.V. IJmuiden kan in ieder geval terugkijken op twee fantastische dagen. (foto: aangeleverd)