Eerste gasten vol bewondering over nieuwe 'IJmond'

Achter de gesloten deuren van restaurant IJmond is de afgelopen tijd heel hard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. De IJmond Brasserie & Restaurant, zoals de vermaarde horecagelegenheid op het hoge duin in de haven van IJmuiden nu officieel heet, is weer open. De eerste gasten zijn vol bewondering.
Na de verbouwing krijgt ook de overname van het restaurant door Michael Peralta en Judith Nieborg, dochter van de bekende voormalig eigenaar Ruud Nieborg, definitief vorm. Peralta: ,,Dat wil trouwens niet zeggen dat de gasten het vertrouwde gezicht van Ruud niet meer zien. Hij is er nog, net als voorheen, vrijwel alle dagen om samen met ons de gasten welkom te heten zodat we er met z’n allen voor zorgen dat iedereen een mooie culinaire ervaring heeft.”
Michael en Judith zijn enorm blij met het eindresultaat. ,,We zijn heel trots. Het is erg mooi geworden, precies zoals we in ons hoofd hadden”, vertelt Judith Nieborg. ,,De warme sfeer van de brasserie waar tijdens lunch of diner heerlijke gerechten geserveerd worden valt de gasten direct bij binnenkomst al op. De tafels in het restaurant worden anders, meer eigentijds, gedekt maar de gerechten worden nog net als voorheen uitgebreid geserveerd.”
Nog meer dan voorheen wordt de kracht van De IJmond vis en wijn, terwijl ook de vleesliefhebber culinair aan zijn trekken kan komen. ,,Fish, wine and more is ons motto”, legt Michael Peralta uit. ,,We hebben een deels vernieuwde en deels vertrouwde menukaart en nu na de verbouwing dus ook een brasseriekaart. Uiteraard hebben we onze wijnkaart op hetzelfde hoge niveau gehouden. We zijn trots op de kwaliteitswijnen die bij ons gedronken kunnen worden.”
De faam van restaurant De IJmond is groot en Michael Peralta en Judith Nieborg zorgen er met hun team voor dat die naam gewaarborgd blijft. Er worden geen consessies gedaan aan de kwaliteit en gastvrijheid. De gerechten in het vernieuwde restaurant zijn niet alleen in receptuur nog steeds klassiek goed, maar ook in presentatie. Samen met de wijnen op de kaart zorgt dat ervoor dat de gasten van een klassiek goed diner kunnen genieten. En dat, nu de verbouwing erop zit, weer zes dagen per week, van dinsdag tot en met zondag!
Zie ook www.de-ijmond.nl.