Eerste Buurtgezinnen-middag in Velsen

Velsen – Op zaterdag 22 juni is de eerste Buurtgezinnen-middag in Velsen een feit. Het netwerk van vraag- en steunouders is sinds de start in oktober 2018 al gegroeid naar meer dan 50 aangemelde gezinnen. De ontmoetingsmiddag zal plaatsvinden in  Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!  Op deze middag van 13.00 tot 17.00 uur zijn de actieve aangemelde Buurtgezinnen uitgenodigd door coördinator Barbara van der Meij de Bie om met elkaar te genieten van een hapje en een drankje. En om samen met de kinderen zich heerlijk uit te leven in deze avontuurlijke speeltuin.

Heb je de oproepen van Buurtgezinnen.nl voorbij zien komen op Facebook of eerder iets over Buurtgezinnen.nl in de kranten gelezen en is ook jouw interesse gewekt? Deze dag is Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! gewoon toegankelijk (entreeprijs €1,- p.p.) en kan je met je gezin deze middag niet alleen Barbara, maar ook steun- en vraaggezinnen ontmoeten en vragen stellen. 

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen.nl is een stichting die gezinnen die overbelast zijn of dreigen te raken en een hulpvraag hebben in contact brengt met een ander gezin in de buurt om elkaar een handje te helpen en hiermee het gezinsnetwerk te vergroten. De vraaggezinnen krijgen hierdoor weer een beetje lucht en kunnen daarna hun bezigheden weer op de rit krijgen. Het initiatief is momenteel in meer dan 40 gemeenten actief en heeft al vele vriendschappen tussen gezinnen en kinderen opgeleverd. Alles is in de preventieve fase en Barbara van der Meij de Bie van Buurtgezinnen hoopt hiermee meer ouders in de gemeente Velsen te helpen om ‘onze kinderen samen groot te brengen’.

Kom gerust langs, zeker als u al langer een keer kennis wilt maken met deze organisatie. Ze boeken inmiddels mooie resultaten in Velsen en je kunt met eigen ogen zien hoeveel Buurtgezinnen enthousiast met elkaar samenwerken. Met opgroeiende kinderen, ook in gemeente Velsen, is een helpende hand nooit teveel en samen met de inwoners kan deze stichting een nog groter succes worden. (foto: aangeleverd)