Eén taxicentrale voor doelgroepenvervoer

Connexxion Taxi Services wordt met ingang van 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de vervoercentrale van het doelgroepenvervoer in de regio.

De gemeenten Haarlemmermeer, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort hebben gezamenlijk een overeenkomst getekend met het vervoersbedrijf.

Wethouder Robert te Beest: ,,Door het doelgroepenvervoer gezamenlijk te organiseren ontstaat voor gemeenten, vervoercentrale en vervoerders een unieke samenwerking om het collectief vraagafhankelijk vervoer en het routevervoer voordelig te realiseren.”

Het vervoer zélf wordt in de komende maanden aanbesteed. De gemeenten streven ernaar om een aantal vervoerders te contracteren, zodat ook het regionale MKB kansen heeft delen van het doelgroepenvervoer uit te kunnen voeren.

De reiziger/cliënt merkt voorlopig niets van deze wijzigingen. De BIOS-groep, die een groot deel van het huidige doelgroepenvervoer uitvoert, heeft nog een contract tot en met 31 december 2016.

Per 1 januari 2017 zal Connexxion dus het vervoer gaan plannen (de ‘regiefunctie’) en zullen de nieuwe vervoerders het vervoer uitvoeren. Alle klanten krijgen hierover in het najaar een brief. Ook wordt hen dan op verschillende manieren duidelijk gemaakt wat deze verandering inhoudt.

De kwaliteit die zij gewend zijn, blijft minimaal op het hetzelfde niveau. Dat betekent dat de aanpassingen (bijvoorbeeld in toegestane omrijtijden) beperkt zullen zijn.

Het project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Holland.