‘Een IJmuidenaar leeft’ wint Grote IJmuiden Quiz

Vorige week woensdag vond de tweede editie plaats van de Grote IJmuiden Quiz. In de Bibliotheek Velsen streden veertien teams met doorgewinterde IJmuiden-kenners om de felbegeerde wisselbeker.

In zeven rondes van elk tien vragen en enkele bonusvragen werd hun kennis over IJmuiden getoetst door quizleidster en ras-IJmuidenaar Nel Luiken. Het waren pittige vragen uit de categorieën nieuws uit de kranten van 2016, bedrijven, bekende IJmuidenaren, sport, herkenning van straten en gebouwen vanaf foto’s, kunst en cultuur en lokale muziek.

Het werd een lange maar vooral gezellige avond, waarop rond de tafeltjes pittig denkwerk werd verricht en soms felle discussies plaatsvonden. Het team ‘Een IJmuidenaar leeft’ van de gelijknamige Facebookpagina eindigde op de eerste plaats en mag een jaar lang met de eer strijken.

Dankzij de vele deelnemers en het toegestroomde publiek kan IJmuiden terugkijken op een mooie activiteit. Grote dank gaat uit naar de organisatie, in het bijzonder Nel Luiken, de strenge maar rechtvaardige juryleden en de medewerkers van de Bibliotheek Velsen.