Echtpaar Heijse: liefde op het eerste gezicht

Maandag kwam burgemeester Frank Dales het echtpaar Heijse-van Oevelen feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum. Namens de gemeente krijgen zij een mooi boeket bloemen.

Het was liefde op het eerste gezicht tussen de twee. Meneer Heijse (1933) woonde tijdelijk in IJmuiden omdat zijn vader hier bij de Marine werkte. Er ontstond een vriendschap tussen meneer Heijse en de broer van mevrouw van Oevelen. Toen de twee elkaar ontmoetten was het meteen raak.

Na hun huwelijk op 30 oktober in 1952 woonde het echtpaar eerst in Kerkrade waar meneer vandaan komt. Maar mevrouw kon niet wennen in het Limburgse en daarom kwamen zij terug naar IJmuiden, waar zij nog steeds met veel plezier wonen. In de loop van hun 65-jarig huwelijk kregen zij vier kinderen, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Meneer Heijse heeft 30 jaar in de Vissershaven gewerkt bij het dok.

De twee kijken samen graag voetbal, meneer is Feijenoord fan. Ze wonen nog zelfstandig maar krijgen wel hulp in de huishouding. Het geheim van hun huwelijksgeluk? Veel voor elkaar over hebben. (foto: Reinder Weidijk)