Duurzame Helden Festival op Plein 1945

Zaterdag vindt het Duurzame Helden Festival weer plaats op Plein 1945.

Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers alles te weten komen over energiebesparende maatregelen in huis.  Kinderen kunnen zich ook prima vermaken; er zijn knutselactiviteiten en kookworkshops.

De Omgevingsdienst IJmond en de gemeente Velsen organiseren het festival, waar ook het Duurzaam Bouwloket is vertegenwoordigd. Hier kunt u een subsidiecheck laten uitvoeren. Zij geven ook onafhankelijk advies over uw woonsituatie.

Energiek Velsen vertelt u graag hoe u groen en dus doelmatig kunt investeren. Rendement en duurzaamheid gaan heel goed samen. Verder staan er aanbieders van isolatie en zonnepanelen. Wilt u meer weten over financiering? Dat kan ook, de Rabobank IJmond heeft ook een kraam en zij helpen u graag verder.

Nederland wordt in de toekomst meer en meer aardgasloos. Kun je dan nog wel lekker koken en wokken? Dat wordt tijdens het festival getoond. Er zijn kookdemo’s om 12.00 uur en om 14.00 uur. Behalve kijken, mag u natuurlijk ook proeven.

Het water kan steeds moeilijker weg. Tegels en verharding houden het water tegen dat anders direct de grond in loopt. Verruil daarom uw tegels voor planten. Dat is ook beter voor de dieren. Op het festival wordt gedemonstreerd wat precies de effecten zijn van verharding. Verder vertelt HVC graag over recycling en het scheiden van afval.

Ook is De Beestenbende aanwezig. Deze kinderen ruimen zwerfvuil op en maken onze gemeente schoner. Uiteraard laten ook ondernemers zien hoe zij zich extra inzetten voor mens en milieu.

Zie ook www.odijmond.nl/duurzameheldenvelsen. (foto: archief de Jutter/de Hofgeest)