Duizenden IJmonders fietsen voor de clubkas

Op zondag 10 juni stappen ruim 4.000 leden van 194 verenigingen en stichtingen uit de IJmond weer op de fiets om geld in te zamelen voor de clubkas. De totale donatie tijdens de Rabobank Fietsdag kan oplopen tot 500 euro per club.

,,In onze regio is het verenigingsleven enorm actief’’, aldus directievoorzitter Jakob Klompien van Rabobank IJmond. ,,Om dit te ondersteunen en onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen zet de Rabobank zich graag in. Door het organiseren van de Rabobank Fietsdag leveren we met elkaar een bijdrage aan het lokale verenigingsleven en dat is iets waar wij heel trots op zijn.’’

Starten en finishen kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid, Brafoer in Beverwijk, De Oude Boerderij in Beverwijk, Restaurant Onder de Platanen/Informatieboerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid en bij Klein Centraal in Santpoort-Zuid.

Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt een donatie voor de clubkas. De route is 35 kilometer lang en levert 12,50 euro per volle stempelkaart op. Inleveren van volle stempelkaarten kan tot 16.00 uur op de plek waar de deelnemers zijn gestart.

Bij alle start- en finishlocaties zorgen lokale verenigingen voor een muzikale noot. Zij verdienen hiermee ook een donatie voor de clubkas. Het thema van de Rabobank Fietsdag is zelfredzaamheid. Laat op social media zien wat de kracht is van jouw vereniging! Maak een filmpje of selfie tag @RaboIJmond. De club met de meest originele inzending ontvangt een extra bijdrage voor de clubkas!

Onderweg kunnen alle deelnemers een kopje koffie, thee of een ijsje halen met de coupon die aan de stempelkaart zit. Om de fietsdag in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet en is op verschillende plekken EHBO aanwezig.

Deelname aan de Rabobank Fietsdag is voorbehouden aan verenigingen en stichtingen die bankieren bij de Rabobank IJmond. Zie ook rabo.nl/ijmond/fietsdag2018. (foto: aangeleverd)