Duits ‘Bratwurstfest’ voor IJRB

,,Als hier de vijfde generatie komt, geef ik een varken’’, waren de legendarische woorden van campinggast Frank Stammkötter.

De Duitse slagersfamilie komt al 45 jaar op camping De Duindoorn van Yvonne Lubbers. En met de geboorte van Franks eerste kleinkind is de vijfde generatie een feit. Vandaar dat zaterdag 13 augustus in het teken staat van Stammi’s Barbecue Party. Daarvoor is heel IJmuiden uitgenodigd.

Het varken gaat zaterdagmiddag 2 uur aan het spit. De 400 homemade Bratwursten uit het Duitse Kreiswarendorf in Münsterland gaan dan op de barbecue. Voor een klein prijsje kunnen alle liefhebbers aanschuiven.

De opbrengst gaat naar een heel goed doel: de IJmuider Reddingsbrigade. ,,Omdat zij sinds jaar en dag op ons passen als wij op het strand zijn’’, aldus oma Renate (tweede generatie). De vijf kinderen, elf kleinkinderen en het achterkleinkind van Renate en Hermann zijn kind aan huis op de camping.

Verdeeld over het seizoen vieren zij hier hun vakanties. Er wordt wat afgefietst, gezwommen en gelezen. Vanaf links dochter Andrea, moeder Renate, campinghoudster Yvonne Lubbers, vader Hermann en zittend kleinzoon Christian. (foto: Karin Dekkers)