Drukke dag voor IJmuider Reddingsbrigade

Dinsdag was het voor het eerst deze zomer echt goed strandweer en dat merkte de IJmuider Reddingsbrigade direct. De hele dag en avond zijn de vrijwilligers in touw geweest.

Overdag was het vooral druk met kleine EHBO-gevallen. Deze hulpverleningen speelden zich voornamelijk af bij de mobiele post, die in de drukte op het IJmuiderstrand was neergezet. Daar kwamen gedurende de dag ongeveer 30 badgasten langs voor behandeling van een snijwondje, kwallenbeet of om een schelpsplinter te laten verwijderen.

Ook op de hulppost in Velsen-Noord werden 4 strandbezoekers geholpen.

Net toen de strandploeg gezamenlijk de dag wilde afsluiten rondom de barbecue, gingen de alarmontvangers af voor een onwelmelding in strandpaviljoen Zeezicht. Het bleek te gaan om een mevrouw die niet lekker was geworden en hierbij kortdurend was flauwgevallen. De mevrouw is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Terwijl deze hulpverlening nog gaande was, werd de IJRB opnieuw gealarmeerd. Hier bleek het uiteindelijk te gaan om een man die gevallen was bij de bunkers en hierbij zijn enkel had gebroken. Ook hier werd eerste hulp verleend door de IJRB en door personeel van een tweede ambulance. Deze meneer moest mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Tegelijkertijd was er nog een zoekactie naar een man, die mogelijk was gaan zwemmen en nu niet meer te bereiken was. Er werd gezocht met 4 voertuigen en 1 vaartuig van de IJmuider Reddingsbrigade. Uiteindelijk werd de man in goede gezondheid aangetroffen op de Zuidpier.

Om 21.30 uur waren alle acties afgerond en kon de strandploeg eindelijk aan de barbecue beginnen! (foto: IJRB)