Driehuizenaren doen mee aan World Cleanup Day

Driehuis/Santpoort – In Velsen werd zaterdag door verschillende mensen gehoor gegeven aan de wereldwijde oproep om zwerfvuil te rapen. In Driehuis liepen enkele buurtbewoners met elkaar vanaf de Van den Vondellaan de spoortunnel onderdoor tot aan de Biezenweg en weer terug. Er werden twee zakken zwerfvuil geraapt met grijpers, die gescheiden werden weggegooid.

Door Arita Immerzeel

De meest bijzondere vondst, een fotootje van twee blije kindergezichtjes, is nog even niet weggedaan. Wie weet komt die nog terug bij de rechtmatige eigenaar? Een zak met plastic, pakjes en blik verdween in de daarvoor bestemde verzamelcontainer en een zak met restafval in de andere. Gevonden werden vooral peuken, heel veel peuken. Bij een bushalte lagen opvallend veel lege sigarettenhulzen, ook voorzien van niet verterende filters. Er was een apart inzamelzakje voor batterijen, dat -gelukkig- leeg bleef. Daar werden lege blisters van medicatie in verzameld, die binnenkort in de retourbox van Apotheek ‘t Sant zullen belanden.

Een bijna volledig boek van Connie Palmen werd in delen opgeraapt en verdween in de papiercontainer. Een passant hield galant de klep open, toen hij vertelde, dat er vroeger niet moeilijk werd gedaan over sigarettenpeuken, maar dat toen we eenmaal wisten, dat ze de aarde vervuilen met al hun zware metalen in zich en ook in geen honderd jaar verteren, de overheid ze had moeten verbieden. Behalve waardering van deze passant, kreeg het groepje rapers veel omhoog gestoken duimpjes van fietsers en werd er door automobilisten flink getoeterd en gezwaaid. Er werd ‘Bedankt!’ en ‘Goed bezig!’ geroepen. Het bleef bij leuke en positieve reacties, deze zonnige zaterdagmorgen. (Foto: Arita Immerzeel)