Dressuurwedstrijd voor senioren op Manege Kennemergaarde

Santpoort – Zaterdag werd een FNRS dressuurwedstrijd voor senioren gehouden op Manege Kennemergaarde. Deze avonden zijn natuurlijk spannend, maar ook altijd heel gezellig. De paarden werden door de ruiters gepoetst en de manen en staarten werden ingevlochten. Daarna konden de ruiters de paarden inrijden in de buitenbaan om vervolgens in de binnenbaan hun proef voor de jury te rijden. 

Tijdens een FNRS wedstrijd rij je de zogenaamde F-proeven. Dit zijn dressuurproeven waarbij je als ruiter beoordeeld wordt door een jury. De juryleden beoordelen de proef door middel van het geven van cijfers en commentaar. Er zijn 35 onderdelen die tijdens de proef beoordeeld worden en scoor je gemiddeld een 6 per onderdeel dan haal je een promotiepunt. Om naar een hogere rubriek te mogen moet de ruiter minimaal 3 promotiepunten per rubriek halen. 

Aan het eind van de avond werd in de foyer de uitslag bekend gemaakt: in de rubriek F3-F5 ging de eerste prijs naar Liesbeth de Wolf op Dancing Queen met 219 punten, tweede werd Tineke Hooijer op Tover met 218+ punten en derde Inge van Son op Flair met 218 punten. De F6-F7 werd gewonnen door Shirley de Wit op Vintage met 224 punten, Anja Vogel won de tweede prijs op Flair met 222 punten en Martine Roomer werd derde op Destiny met 219 punten. Tot slot de rubriek F8-F16 en daar was Brigitte Theeuwes op Zamora de winnares met 216+ punten, Iris van der Veldt won de tweede prijs op Tover met 216 punten en Myrthe Kersbergen werd derde op Briljant met 215 punten.

 Op de foto: Zamora, Brigitte, Anja, Flair, Inge, Tineke, Tover, Iris, Vintage en Shirley (foto: Stephanie Zwanenburg)