Dorpsfeest Velsen-Noord: The Gold Edition

Velsen-Noord – Sportieve activiteiten, een reünie en vooral heel veel muziek. Dorpsfeest Velsen-Noord dompelt het hele dorp de komende drie dagen in feestsferen. Morgenavond om 18.00 uur gaat het evenement van start met zes regionale bands en zondag vormt de Hollandse middag (en een stukje avond) het sluitstuk.

Het was twee jaar op rij niet mogelijk, maar nu kan heel Velsen-Noord zich weer lekker uitleven in en rond de feesttent. Even bestond nog de vrees dat het door de toenemende regeldruk onmogelijk zou worden om een feest als dit te kunnen organiseren. Met name de eisen op het gebied van veiligheid lijken elk jaar strenger te worden. Het bleek allemaal mee te vallen. ,,We zijn geen groot evenement als Dance Valley, maar echt puur een dorpsfeest. De verplichting om grote betonblokken bij de entree neer te zetten, is daarom voor ons niet van toepassing’’, weet bestuurslid Frank Dubelaar. Zelf speelt hij in de coverband Rolls Royce, die zaterdag een avondvullend programma verzorgt. ,,Het zou leuk zijn als de bezoekers dan in goud gekleed komen, want het is de Gold Edition. We hebben die avond ook nog een bijzondere verrassing voor het publiek in petto.’’

Vrijdagavond spelen van 18.00 tot 24.00 uur achtereenvolgens de bands Backyard Bandits, Schaamteloos, Juice, Serious Fun, Geflipt en Neven van Ed. Zaterdag start het programma om 12.30 uur met de boerenkapel BOOH. Aansluiten zijn er kinderactiviteiten en een voetvolleytoernooi in samenwerking met FC Velsenoord. Een draaiorgel zorgt voor vrolijke muziek en theatergroep Mooi Weer brengt een voorstelling speciaal voor ouderen. Tikkie & Taco treden op voor de jeugd en de dansshow van DnD Dance om 16.30 uur vormt de overgang naar het muziekprogramma in de avond. Het podium is van 19.00 tot 20.30 uur voor de band Tommy Inc.! en Rolls Noise sluit de avond af. Zondag start om 10.00 uur het buikschuifkampioenschap, dat in vier leeftijdscategorieën wordt gehouden. Daarna om 12.00 uur de reünie van de pagina ‘Je bent Velsen-Noorder als…’ en tenslotte vanaf 13.30 uur optredens van achtereenvolgens Richard Craane, Ricardo, Harold Cornelisse, Robin Moojen, Rutger van Barneveld en Bryan Stricker. 

Wandelsportvereniging De Zwervers verzorgt een speciale jubileumwandeltocht op zaterdag. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Het thema van deze wandelingen is industrie en natuur. Inschrijven kan bij de inschrijftafel op het plein aan het Stratingplantsoen. Daar vinden ook alle overige festiviteiten plaats. Vanaf 08.30 uur kunnen de wandelaars starten, de 5 en 10 kilometer vanaf 09.30 uur. Het volledige programma inclusief uitgebreide informatie is op Facebook (Vrienden van Velsen-Noord) te vinden.

Foto: Bos Media Services