Dorpsfeest Santpoort in volle gang

Deze week zijn iedere dag tientallen vrijwilligers in touw om Dorpsfeest Santpoort in goede banen te leiden. Stichting Harddraverij Santpoort organiseert meer dan dertig activiteiten, variërend van het concours hippique bij de Ruïne van Brederode tot het buikschuiven op de Weyman Weide. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

In het oostelijke deel van de Hoofdstraat wordt donderdag de 255ste kortebaandraverij gehouden. Net als voorgaande jaren rekent de organisatie op vele duizenden bezoekers, die overigens lang niet allemaal voor de paardenkoers komen. Gezelligheid staat deze dagen voorop in het dorp. Dat is goed te merken bij de cafe’s, waar je ‘s avonds over de hoofden kunt lopen. Bij De Wildeman, Café Bartje/’t Palet, Ramsis en De Meierij zijn elke dag optredens van bands, artiesten en dj’s.

Vrijdag loopt de regio uit voor de jaarmarkt en kindervrijmarkt in het centrum. Tegelijkertijd worden op de Weyman Weide pony’s en paarden gekeurd en ‘s middags vindt aan de Valckenhoeflaan het jongerenevenement Skatepop plaats.

Dorpsfeest Santpoort wordt zaterdag afgesloten met het buikschuiven, de tentquiz (nieuwe activiteit) en uiteraard de lampionnenoptocht met aansluitend vuurwerk. (foto: Joost Wouters)