Dood Gewoon in de Bibliotheek; rituelen en gebruiken bij overlijden

Velsen – Donderdag 2 november, Allerzielen, is er een informatiebijeenkomst van DoodGewoon in de Bibliotheek. Te gast is schrijver, docent en radiopastor Aart Mak.

Voor veel belangrijke gebeurtenissen in ons leven hebben we rituelen. In de bijeenkomst gaat het gesprek over het herdenken op Allerzielen en de nieuwe en oude gewoonten en rituelen bij overlijden. Aart Mak vertelt over de veranderingen rond overlijden en doodsbeleving en welke handreikingen beschikbaar zijn om de juiste toon, stijl en taal te vinden om de overledene te herdenken.

Allerzielen

Bij het verlies van een dierbare zijn je herinneringen misschien wel je waardevolste bezit, omdat deze ervoor zorgen dat je je verbonden blijft voelen met de overledene. Maar hoe sta je op bijzondere dagen stil bij mensen die er niet meer zijn? Allerzielen, van oudsher een katholiek ritueel, wordt steeds populairder in Nederland. Op deze dag zijn er op steeds meer plekken bijeenkomsten waar overledenen op een symbolische en sfeervolle manier worden herdacht. Hoe herdenk jij en welke rituelen passen bij jouw manier van herdenken? De Bibliotheek Velsen nodigt je uit om tijdens de DoodGewoon bijeenkomst met elkaar in gesprek te gaan over eigentijds herdenken.

Op donderdag 2 november om 16:00 uur in de Bibliotheek in IJmuiden. De informatiebijeenkomst is gratis. Wel graag even aanmelden. Dit kan via de website, www.bibliotheekvelsen.nl, via de balie of per telefoon 0255 5381901.

Foto: Aart Mak vertelt over de veranderingen rondom doodsbeleving. Foto: aangeleverd