Dit zijn de vier beste (thuis)werkgevers in de IJmond

Regio – Het landelijke mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. Duizenden werknemers nomineerden hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat het Nova College, Werken is Meedoen Heemskerk, Tata Steel en ITQ deze eervolle titel in de regio IJmond hebben gewonnen.

Iedere werkgever heeft een eigen aanpak gekozen om de medewerkers te ondersteunen. Bij de één stond het ondersteunen van thuiswerken bovenaan. Bij de ander juist het veilig en gezond werken in het bedrijf met alle coronamaatregelen van dien. Teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen kwamen als thema’s aan bod in de ruim vierduizend nominaties. ,,Hoe bijzonder is het dat een nieuwe manier van werken die, eerlijk is eerlijk, uit noodzaak is geboren, op veel bedrijven zo’n positief effect heeft gehad. Het draagvlak om thuiswerken en flexibel werken echt onderdeel te maken van ‘hoe het werk wordt gedaan’ is bij werkgevers én werknemers enorm groot”, zegt Astrid van den Haak, programmamanager van IJmond Bereikbaar. Ze vervolgt: ,,Wij staan klaar met advies, kennis en mooie tools om bedrijven en organisaties in de IJmond te ondersteunen om dit nieuwe werkgedrag vast te houden en verder uit te bouwen.”

Regionale winnaars

De ‘Zo Werkt Het Award’ is in vier categorieën uitgereikt, gebaseerd op bedrijfsgrootte: zo maakten zowel kleine als heel grote organisaties kans op deze eervolle prijs. Het Nova College is door tientallen medewerkers genomineerd. Waar de één een dikke pluim geeft voor de thuiswerk-voorzieningen, roemt de ander de aandacht voor vitaliteit, de cadeautjes waar aandacht uit spreekt en de ruimte die er is voor persoonlijke aandacht. Met meer dan negenduizend werknemers heeft Tata Steel de uitdaging om ongeveer de ene helft te ondersteunen met thuiswerken, en de andere helft hun werk veilig en gezond op de werkvloer te laten doen. Dat dit goed gelukt is, blijkt uit de grote stroom mailtjes om dit bedrijf te nomineren. WIM is een leerwerkbedrijf op bedrijventerrein De Trompet in Heemskerk, waar mensen met een licht verstandelijke beperking onder begeleiding diverse werkzaamheden en aan arbeidsmatige dagbesteding doen. Voor de cliënten is structuur en continuïteit heel belangrijk. Bij WIM is dan ook alles uit de kast getrokken om dat te bewerkstelligen. De vierde winnaar is ITQ uit Beverwijk. Naast het aantrekkelijk maken van thuiswerken, vond men hier het vasthouden van het ITQ-familiegevoel heel erg belangrijk. De nominaties van de medewerkers benadrukken stuk voor stuk dat familiegevoel en spreken vol lof over de inzet van ITQ.

Foto:

ITQ is een van de regionale winnaars. Foto: aangeleverd